Team Chickfietst: Rondje IJsselmeer / Zuiderzee

Ga je met me mee een rondje om het IJsselmeer fietsen? Die vraag kreeg ik een paar weken geleden van fietschick Sharon. Door de Elfstedentocht met Team Chickfietst was ze blijkbaar zo enthousiast geworden dat ze nog wel zo’n uitdaging met me aan wilde gaan :p ‘Gelukkig’ voegde ze aan haar vraag twee belangrijke woorden toe, namelijk ‘met overnachting’. Pfff, ze wilde die 300 kilometer niet op één dag fietsen. Wat een opluchting. Ik schreef terug dat ik er voor in was, maar dat ik het wel ontzettend leuk zou vinden om dit met nog een paar leden van Team Chickfietst te doen. Al is het maar om af en toe te kunnen wisselen van kop ;-)

Zuiderzee Route

Na de vraag van Sharon sloeg ik gelijk aan het plannen. Na twee keer de Elfstedentocht te hebben gefietst, ben ik enorm fan van Friesland geworden. Helaas lukte het niet om een geschikte accommodatie te vinden, waardoor ik dichterbij huis ging kijken. Ik kwam uit bij het hotel waar ik zelf twee jaar werkte, waarvan ik het uitgebreide ontbijt zelf ook meerdere malen heb uitgeprobeerd. Er was slechts één kleine ‘maar’: het rondje IJsselmeer werd met deze locatie een rondje Zuiderzee. Ofwel, een klein 80 kilometer meer. Oeps… Maar Sharon was nog steeds enthousiast, dus ik besloot ervoor te gaan. Bijkomend voordeel van deze locatie is dat ik hierdoor heb kunnen regelen dat onze spullen van de start in Enkhuizen naar het hotel kunnen worden gebracht. Na nog wat avondjes hersenkraken ben ik tot het onderstaande – al zeg ik het zelf – prachtige Team Chickfietst tripje gekomen. Ga je mee?

Praktische informatie

We verzamelen op 9 september om 07.30 uur aan het einde van de Afsluitdijk, in Den Oever. (De exacte startlocatie volgt nog). Hier kun je een (kleine) weekendtas met je spullen voor de overnachting en je sportvoeding voor de volgende dag inleveren. Deze worden naar het hotel gebracht. Uiterlijk 08.00 stappen we op de fiets voor de eerste – en tevens langste – etappe van 200 kilometer.

We fietsen met gemiddeld 23-24 km per uur, wat betekent dat we tussen 18.00 en 19.00 uur aan zullen komen in het hotel in Nunspeet. (Bij meer dan acht deelnemers kan er eventueel een tweede (snellere) groep worden gevormd – heb je hier interesse in, stuur dan even een mailtje naar kim@chickfietst.nl).

Onderweg zullen we na zo’n 90-95 kilometer stoppen voor een lunchstop van maximaal een half uur (voor eigen rekening – ik stuur de menukaart nog van tevoren, zodat je alvast kunt kiezen ;-) ).

Na aankomst in het hotel heb je ongeveer een half uurtje tot een uurtje om je op te frissen, voordat we rond 19.30/20.00 uur gaan eten. De exacte locatie van het diner hangt af van het aantal deelnemers, maar het zal sowieso een pastamaaltijd zijn. Deze maaltijd is inclusief twee non-alcoholische drankjes (dit is dus bij de prijs inbegrepen).

De volgende ochtend doen we het iets rustiger aan. Het ontbijt start namelijk pas om 08.00 uur en daar gaan we even goed van genieten ;-) We proberen dan uiterlijk 09.00 uur op de fiets te zitten, dus zorg dat je voor het ontbijt al zoveel mogelijk je spullen hebt ingepakt etc. De spullen worden weer opgehaald in Nunspeet en deze ontvang je weer bij aankomst in Den Oever. Maar eerst zul je daar naartoe moeten fietsen…

Onderweg zullen we na zo’n 75 kilometer stoppen voor een lunchstop van maximaal een half uur (voor eigen rekening – ik stuur de menukaart nog van tevoren, zodat je alvast kunt kiezen ;-) ).

En dan gaat het echt gebeuren… Na zo’n 140 kilometer staat je de heroïsche laatste 30 kilometer de wachten: DE AFSLUITDIJK. Met een beetje pech hebben we zelfs tegenwind, maar dan komen we wel als echte helden aan in Den Oever. Ik verwacht dat we daar ergens tussen 18.00 en 19.00 uur aan zullen komen, afhankelijk van hoe onze benen voelen ;-) We gaan er natuurlijk wel voor om samen de eindstreep te halen hè! Ook al moeten we ons tempo daarvoor die laatste meters aanpassen. We heten niet voor niets TEAM Chickfietst ;-)

Ga je mee fietsen langs de Zuiderzee?

Dit avontuur mag je dus niet missen. Hieronder zet ik nog even kort de belangrijkste informatie op een rijtje:

9 september 2017 – 200 km
07.30 uur                        Verzamelen in Den Oever, inleveren weekendtas
08.00 uur                        Start
12.30 uur                         Lunch (voor eigen rekening)
19.00 uur                         Aankomst NH Hotel de Sparrenhorst Nunspeet
20.00 uur                        Pastamaaltijd inclusief twee non-alcoholische drankjes (inclusief)

10 september 2017 – 170 km
08.00 uur                        Uitgebreid ontbijtbuffet (inclusief)
09.00 uur                        Vertrek
12.30 uur                         Lunch (voor eigen rekening)
17.00 uur                         Afsluitdijk
19.00 uur                         Finish in Den Oever

Prijs per persoon: € 95,-

(Leden van Team Chickfietst betalen € 85,50 als ze hun persoonlijke kortingscode gebruiken. Klik hier om lid te worden van Team Chickfietst en ontvang ook 10% korting op bijna al je andere aankopen op Chickfietst.nl)

Belangrijk!

  • Chickfietst kan niet aansprakelijk gesteld worden voor schade aan mens en/of fiets tijdens deze trip.
  • Bij annulering korter dan 28 dagen van tevoren brengt Chickfietst 50 euro in rekening
  • Sportvoeding en versnaperingen (lunch) onderweg zijn voor eigen rekening.

Klik hier om je direct aan te melden! Je kunt je uiterlijk tot 23 augustus 2017 aanmelden.

PS Misschien overbodig om te vermelden, maar dit tripje is ‘women only’ ;-)