Eerder dit jaar vertelde ik over ons plan om op de fiets naar Santiago de Compostela te gaan, zodra mijn vriend is afgestudeerd. Over een paar maanden is het zover: we gaan naar Santiago de Compostela! De weg er naartoe hebben we echter wel een klein beetje veranderd…

Santiago de Compostela

Toen ik me in april afvroeg of ik nog wel verder wilde met Chickfietst, was er één ding dat als een paal boven water stond: het moest gaan om datgene wat ik nu zo leuk vind aan fietsen. Voor mij is dat ‘fysiek bezig zijn in de natuur, de zon op mijn huid voelen, ver weg van alle dagelijkse beslommeringen, gewoon even in het moment zijn en weg uit de rondjes die ik kan blijven draaien in mijn hoofd’. Ik besloot weer te gaan fietsen om het fietsen en dat bracht me bij een fietsreis die al een tijdje op mijn bike-it-list staat: de reis naar Santiago de Compostela. (Klik hier om het hele verhaal dat ik destijds schreef te lezen). De volgende update hierover op Chickfietst.nl duurde met een onverwachte verhuizing tussendoor wat langer dan verwacht, maar we zijn er zeker nog mee bezig!

Onze eigen weg

Zo’n twee maanden na ons besluit om naar Santiago te gaan, gebeurde er iets wat ons heeft doen besluiten om de route te veranderen. Al mijn hele leven droom ik van een leven als ondernemer in het buitenland. Ik ben opgegroeid op een boerderij en mis het vrije leven in de natuur. En hoewel ik het harde werken van de boerderij wel heb overgenomen, ben ik bang dat dit voorlopig niet leidt naar mijn eigen boerderijtje in Nederland… 😉 Daarnaast ben ik elke winter weer enorm grumpy. Met een achtergrond in het toerisme en mijn huidige werkzaamheden is de optelsom dan ook snel gemaakt.

Op het kruispunt van ‘doorgaan met ondernemen of toch die fulltime baan’ realiseerde ik me dat later nog heel ver weg zou blijven, tenzij… we het op zo’n manier aanpakken dat we géén enorm startkapitaal nodig hebben. De ‘Ik Vertrek’ aflevering over Little Dolce – zij huurden i.p.v. dat zij een gebouw kochten –, mijn ontmoeting met Margriet Ravensbergen – afgelopen jaar verbleven we met Team Chickfietst in haar appartementen, en daarnaast is zij ook nog freelancer -, de opkomende trend van ‘Digital Nomads’ – als je online werkt kun je dat overal doen – en nog een paar ontwikkelingen, maakte dat ik ervoor durfde te gaan. We gaan emigreren! Natuurlijk onderneem je zoiets niet van de ene op de andere dag (al vertrokken de meiden van Little Dolce wel binnen vier maanden). Er gaat een grondige voorbereiding aan vooraf. En die voorbereiding begint met onze reis naar Santiago de Compostela.

Camino Portugues

Zoals er meerdere wegen naar Rome lopen, lopen er ook meerdere wegen naar Santiago de Compostela 😉 Bovenaan ons lijstje van mogelijke landen om te gaan wonen staan Spanje & Portugal. Natuurlijk vanwege het weer, maar ook vanwege de taal, het gemoedelijke karakter dan de bevolking en de goede bereikbaarheid vanuit Nederland. En het is er gewoon verdomd mooi! Waarom zou je dan eigenlijk vanuit Nederland naar Spanje fietsen, als je ook een route kunt kiezen waarbij je ondertussen het land waar je in de toekomst wil wonen kunt ontdekken? Het is nog even afhankelijk van hoe lang we vrij kunnen maken (lees: mag mijn vriend op zijn stageplek blijven werken, dan gaan we korter), maar ‘de’ Camino Portugues gaan we sowieso befietsen. (Ik schrijf ‘de’ want zelfs daar zijn er meerdere van). Het liefst gaan we twee maanden lang en fietsen we van Barcelona helemaal langs de kust van Spanje en Portugal naar Santiago.

To be continued…

De komende maanden vertel ik je op Chickfietst.nl alles over onze voorbereidingen op deze reis. Heb jij nog tips en/of heb je zelf al eens een vergelijkbare reis gemaakt, stuur me dan een berichtje op Facebook of mail me via kim@chickfietst.nl!

Foto: Flickr