Misschien is het je de afgelopen week al opgevallen op Instagram of Twitter: ik ben begonnen met het leegverkopen van de Chickfietst webshop. Ik heb besloten om mijn activiteiten voor de webshop voorlopig op een lager pitje te zetten. De afgelopen maanden vroeg ik me namelijk steeds vaker af of ik nog wel voldoende plezier uit de webshop haalde. Het leidde me steeds meer af van datgene waar ik echt blij van word en daarom heb ik besloten om ‘back to basic’ te gaan, terug naar datgene waar het voor mij allemaal om draait.

Chickfietst gaat..
Ik ben Chickfietst begonnen om anderen te inspireren, om anderen te helpen zich ook sterk te voelen, op en náást de fiets. De producten in de webshop droegen daar aan bij, maar ook mijn schrijfsels en natuurlijk de Team Chickfietst events. De hechte community die daaruit is ontstaan, zowel op Facebook als tijdens de events, en de manier waarop de vrouwen binnen deze community met elkaar omgaan maken me ontzettend trots. Er is iets ontstaan dat verder gaat dan Chickfietst, en dat ook zonder mijn dagelijkse actieve input kan bestaan.

Ondanks deze positieve ontwikkelingen ging ik me zelf de afgelopen maanden steeds minder happy voelen. Ik kreeg het steeds drukker, waardoor ik gedwongen werd na te denken over wat ik nu echt belangrijk vind. Ik kwam tot de conclusie dat het inspireren & motiveren van anderen belangrijker voor me is dan het verkopen van leuke t-shirts. Ik krijg er energie van als ik ervoor kan zorgen dat anderen zich weer wat sterker voelen, durven te geloven in zichzelf en daardoor mooie doelen durven te stellen en bereiken. Juist omdat ik weet hoe het is op de dagen dat je je niet zo sterk voelt. Dat is mijn ‘basis’ en dat is dan ook waar ik me de komende tijd op ga concentreren, o.a. met een nieuwe website/blog.

.. fietsen…
Betekent dat dan dat ik helemaal stop met Chickfietst? Natuurlijk niet! Wel ga ik verder op een iets andere manier dan jullie wellicht van mij gewend zijn. De afgelopen tijd zijn er steeds meer initiatieven bijgekomen voor fietsende vrouwen en ik merk dat ik me hier lang niet altijd thuis bij voel. Ik krijg regelmatig het gevoel dat het er om draait hoeveel kilometers je maakt, wie je kent en bij welk clubje je hoort. En dat gaat zo in tegen datgene wat ik belangrijk vind dat ik me op een gegeven moment zelfs af ben gaan vragen wat ik nu nog zo leuk vind aan fietsen. Daarbij kwam ik tot de conclusie dat het voor mij vooral gaat om fysiek bezig zijn in de natuur, de zon op mijn huid voelen, ver weg van alle dagelijkse beslommeringen, gewoon even in het moment zijn en weg uit de rondjes die ik kan blijven draaien in mijn hoofd. Fietsen ís voor mij dus de kern. En dat maakte dat ik besloot om hele gedoe rondom welk pakje je draagt en welke toertocht je fietst na deze zomer voor gezien te houden. Ik ga weer fietsen om het fietsen.

… naar Santiago de Compostella
En dat brengt me bij een nieuw avontuur op de fiets. Ik ga namelijk op de fiets naar Santiago de Compostella. Een reis die bekend staat om de symbolische betekenis; een reis die staat voor bezinning. Overigens ga ik samen met mijn enorm nuchtere lief, dus zo’n zweverige bedoening zal het ook weer niet worden. Toch markeert dit plan voor mij wel een keerpunt in mijn korte fietsleven én gewone leven. Het brengt me terug naar mijn basis. Naar het ontdekken van nieuwe plekken en nieuwe mensen. Één zijn met mijn fiets en de omgeving. (En onderweg héél véél lekker dingen eten, haha, want ook daarvoor fiets ik). Door Chickfietst heb ik geleerd dat ik in staat ben mijn ideeën tot een succes te maken. Met die bagage start ik binnenkort aan een nieuw avontuur, waarvan de reis naar Santiago slechts het begin is. Hopelijk volgen jullie ook mijn nieuwe avonturen weer! To be continued…