Een tijdje geleden schreef ik een blog, waarin ik de vragen van Kim Breevaart beantwoordde over reizen met een fiets met bepakking. Zij zou deze zomer namelijk ook voor het eerst een fietsreis maken. Het plan was om door Servië te gaan fietsen, maar toen zag ik ineens Californië voorbij komen op het Instagram account van Kim. Hoe gaaf! Een reis waar ik voorlopig alleen nog maar van kan dromen… Ik was nieuwsgierig en vroeg of Kim het leuk zou vinden om hun avonturen (ook) op Chickfietst te delen. Hier zei ze gelijk enthousiast ja op, waarop ik haar een aantal vragen sturen om Kim (en haar vriend Michiel, die mag ook mee 😉 ) te introduceren. Vandaag stellen ze zich voor in het blog hieronder:

Wie zijn wij?

Wij, Michiel (34) en Kim (30), zijn een van de succesverhalen van Tinder. Sinds onze eerste date, zo’n anderhalf jaar geleden, zijn we onafscheidelijk. Ik heb een half jaar uit mijn rugzak geleefd en heen en weer gereisd tussen Tilburg (waar Michiel werkt en woonde), Amsterdam (waar ik toen werkte) en Rotterdam (waar ik woon) voordat we besloten samen te gaan wonen in Rotterdam. In het dagelijks leven is Michiel druk met zijn internetbedrijf en ik met onderzoek doen en lesgeven aan psychologiestudenten.

Voor het eerst op de racefiets

Eerste keer op de fietsMichiel is ontzettend sportief en van al zijn hobby’s die ik heb uitgeprobeerd (zwemmen, surfen, fietsen) is het fietsen echt een gezamenlijke hobby geworden. Hoe dat zo is gekomen? Michiel fietst VEEL en dat maakte me eigenlijk wel nieuwsgierig. Ik heb het altijd al interessant gevonden, maar het is niet iets dat je zomaar even doet. Dus ik stelde voor om een fiets te huren en het uit te proberen. We belden de dichtstbijzijnde fietswinkel, legden ons verhaal uit, en voor 50 euro mocht ik een heel weekend de allerduurste racefiets uit de winkel uitproberen. Dat weekend hebben we bij elkaar meer dan 100 km gefietst en ik was he-le-maal kapot. Ik zie me nog gaan, op mijn veel te dure fiets, met toeclips, en aan het einde van dag 2 bijna in zijn achteruit… Maar ik was besmet met het fietsvirus! Ik hoor Michiel nog zeggen: “Als je het nu nog leuk vindt, weet je zeker dat het wat voor jou is”. Niet veel later kocht ik de mooiste en meest betaalbare racefiets van de winkel.

Samen fietsen

Vogezen wielrennenFeministisch als ik ben kan ik toch niet om het man/vrouw verschil heen als het om sport gaat en ik had dan ook echt niet verwacht dat samen fietsen zou werken. Maar dat was voordat ik Michiel kende. Wat voor ons het beste werkt is samen lange ritten maken, waarbij ik aan het einde echt op ben en Michiel niet teveel meer tegen me zegt (want dan ben ik moe en is een ruzie nabij ;-)). Zo word ik wel steeds sterker. Inmiddels hebben we al heel wat afgefietst, in Nederland, de Vogezen (bergen, dat was gaaf!), Valencia (waar Michiel een ongeluk kreeg in de afdaling…), Fuertaventura, en onze volgende stop is California!

California love

Fietsen CalifornieCalifornia wordt onze eerste echte diehard fietsvakantie. Michiel had al meer dan eens gezegd dat hij dat ooit wilde doen en op een zondag in de auto op weg naar mijn schoonouders stelde ik voor om het dit jaar samen te doen. Het vergde enige overtuigingskracht voordat Michiel geloofde dat ik het echt zag zitten en sindsdien hebben we nogal eens gewisseld van de bestemming. Één ding was wel echt zeker: het moest en zou een fietsvakantie worden. Waarom uiteindelijk California? Ik heb er ooit al eens een rondreis gemaakt met de auto en ik heb er altijd naartoe terug gewild. Het is er zo mooi en ontspannen en omdat je de eerste keer alles wilt zien heb ik voor mijn gevoel veel te weinig tijd gehad om er goed van te genieten.

California per fiets

Wielrennen VogezenWat we zo leuk vinden aan fietsen is dat je in korte tijd heel veel kunt zien, plekken heel anders beleefd op de fiets dan in de auto en omdat een fietsvakantie gewoon uitdagend is. Ik heb ooit in San Francisco een berg achter de Golden Gate bridge op gefietst met een gewone fiets. Toen ik helemaal stuk beneden kwam bleek er een tunnel afgesloten waardoor we de hele berg vanaf de andere kant weer opnieuw moesten beklimmen om terug te komen. Ik ben echt geen opgever, maar ik ben met zoveel frustratie afgestapt. Met mijn racefiets heb ik geleerd om niet alleen fysiek, maar ook mentale kracht op te bouwen. Dit jaar heb ik in de Vogezen samen met Michiel in twee dagen twee bergen beklommen. Ik heb het niet alleen gered, ik heb er ook van genoten en ik was zo onwijs trots op mezelf! De fietsvakantie in California is een nieuwe uitdaging en ik heb er super veel zin in! Samen tegen de stroom in – er wordt niet veel gefietst in California – het avontuur tegemoet.

Back to basics

Racefiets bepakkingWe hebben besloten om met heel weinig bagage te reizen. Dat wil zeggen: we hebben allebei een zadeltas, Michiel heeft een frametas en ik een stuurtas. Alles wat daar niet in past blijft thuis. Er zijn meerdere redenen waarom we niet gaan kamperen. Zo kan je in Amerika niet overal zomaar kamperen en moet je dat dus echt voorbereiden, willen we gewoon wat luxe na een lange dag fietsen (lees: eigen douche en lekker bed), en zijn de motels zo leuk dat ze gewoon onderdeel van de ervaring moeten zijn.

Route

Californie fietsvakantieSinds ik er ben geweest ben ik verliefd op de kust van California. We beginnen onze fietsreis in San Francisco en fietsen langs de kust naar beneden. Het plan is om richting Joshua National Tree Park te fietsen. Dat heb ik nog niet gezien en schijnt prachtig te zijn. Daarna willen we via Yosemite weer terug naar San Francisco. We leggen niks precies vast, bepalen wel een aantal routes via Strava, maar kijken ter plekke hoe en wat precies. Er is bijvoorbeeld een landverschuiving geweest waardoor we een stuk van de Pacific Highway wellicht niet kunnen fietsen, maar moeten lopen. Het doel is wel om zoveel mogelijk met de fiets te doen. We worden 4 september opgehaald op het vliegveld door Coen en Heidi, een Nederlands stel dat in de buurt van San Francisco woont. We laten onze fietskoffers bij hen in de garage en fietsen in twee uur via de Bay Trial naar San Francisco. Daar blijven we twee dagen om op te laden en mijn licht traumatische ervaring met het beklimmen van de berg achter de Golden Gate Bridge over te doen en dan begint het avontuur echt!

Ben je benieuwd naar onze voorbereidingen en wil je onze ervaringen volgen? We houden een blog bij (www.fietsvakantie.reislogger.nl) waarop je onder andere kunt lezen hoe we Coen en Heidi hebben ontmoet en we plaatsen regelmatig wat op instagram: @kimmie_breef