Komen al die zoetigheid op de fiets jou soms ook zo de neus uit? Tijdens de Tour for Life was ik zo blij met de pasta met tonijn die onze begeleiders hadden gemaakt. Uiteraard heb ik onze Giro di Kika begeleiding (Kelian) al uitgebreid geïnstrueerd op het gebied van de hartige snacks onderweg, maar ik was ook wel nieuwsgierig naar de zoute sportrepen die je kunt kopen. Deze week testte ik de zoute repen van Nutrixxion en PowerBar.

Zoute sportrepen

Nutrixxion Salty Nuts
De vrijdag voor de Tecklenburg Rundfahrt begon ik aan deze reep. Mijn eerste reactie was niet bepaald positief, maar ik nam ik nog een paar happen. Misschien moest ik even wennen aan de smaak. Zelfs toen ik eigenlijk net te weinig eten bij me had, begon ik niet aan deze reep. Zaterdag tijdens de Tecklenburg Rundfahrt nam ik het restant mee. Als ik echt heel erg veel trek had, dan zou ik er wel aan beginnen. Bovendien vind ik het gewoon zonde om voedsel weg te gooien. Enfin, je ziet het: de reep is nog steeds niet op. Dat heeft verder denk ik geen commentaar nodig. (Deze week testte ik trouwen ook de reep met bananensmaak van Nutrixxion – volgende week meer!).

PowerBar Sweet ‘n Salty
Na mijn eerste ervaring met de zoute reep begon ik enigszins aarzelend aan de zoute reep van PowerBar. Het was tegen het einde van de Tecklenburg Rundfahrt en dit was de enige reep die ik nog over had. Ik moest wel… maar het viel niet tegen! De reep was lekker droog – maar niet té – en had wel wat weg van een Tucje. Toch bleef de smaak ook wat vreemds houden. Zout met een vleugje zoet. Het zal wel zoet moeten zijn vanwege de koolhydraten en suikers en het ‘aan elkaar plakken’ van de reep. Maar toch… Tijdens de Giro di Kika gaat deze reep in ieder geval mee. Geen hele doos vol, maar af en toe eentje voor de afwisseling is naar verwachting wel lekker.

Mijn oordeel
GO: PowerBar – een voorzichtige GO, maar in ieder geval wel Giro di Kika waardig!
NO GO: Nutrixxion Salty Nuts – wederom: echte jak-kie-bah