De Giro di Kika is al over 51 dagen. Tijd om sportvoeding te testen! De komende weken test ik daarom elke week een aantal nieuwe repen. Deze week de repen van MuleBar, gekocht bij Duursport.nl. Ik koos voor deze repen omdat ze 100% biologisch zijn, en voor een deel ook gemaakt zijn met Fairtrade ingrediënten. Ze bevatten dus geen kunstmatige conserveringsmiddelen, kleurstoffen en smaakstoffen.

MuleBar Pina ColadaMuleBar Pina Colada
De verpakking van de MuleBar repen is composteerbaar. Hoewel ik niet snel een papiertje weg zou gooien in de natuur, zou dat in principe dus geen kwaad kunnen. Na mijn ervaring met deze verpakking snap ik wel dat je er snel vanaf wil zijn… De reep is namelijk zo plakkerig dat hij de verpakking niet los wil laten. De verpakking scheurt in stukjes nog voordat je de reep eruit hebt kunnen halen. Nu kon ik die reep er beter in laten zitten, want ik vind hem echt niet lekker. Een beetje zoet, maar voornamelijk zuur met een crunchy bite. Je moet ervan houden…

MuleBar Hunza NutMuleBar Apricot & Walnut Hunza Nut
Gelukkig gaat het met deze verpakking een stuk beter. Ook de reep ziet er bij het open maken van de verpakking een stuk beter uit. Stevig en gezond. Ik kan het niet laten om er thuis al een hapje van te proeven. De reep smaakt als een bruine boterham met abrikozenjam. Wederom iets waar je van moet houden, maar het is wel een stevige basis voor een flinke fietstocht.

 

Mijn oordeel
GO: MuleBar Apricot & Walnut Hunza Nut – ok, maar niet lekker genoeg voor de Giro di Kika
NO GO: MuleBar Pina Colada – jak-kie-bah