Waaah, ik heb iets nieuws ontdekt en ik ben nu al zo ontzettend fan van deze repen! Het is maar goed dat ik een carbon racefiets heb gekocht, want dit is niet goed voor mijn lijn, haha. Alhoewel, deze repen zijn wel superverantwoord. Ze zijn 100% natuurlijk en bevatten geen toegevoegde suikers. Eigenlijk is dit gewoon de sportreep die ik zelf wel eens maak, maar dan nog net iets lekkerder en vooral ook makkelijker.

En juist door puur gemak ontdekte ik deze repen. Vorige week vrijdag besefte ik me tijdens het inpakken van mijn tas voor het We Own Yellow weekend dat ik geen repen meer in huis had om mee te nemen. Ik ging naar de Albert Heijn, keek in het schap waar de Isostar repen liggen en zag deze reep, de Nakd. Met 35 gram is deze reep net iets kleiner dan de standaard sportreep, maar voor de prijs hoef je het niet te laten. Als je het vergelijkt met andere sportrepen tenminste, want het is nog altijd goedkoper om zelf je repen te maken of gewoon een boterham en/of ontbijtreep mee te nemen. Tijdens een normale rit ga ik dan ook toch voor dat laatste, maar tijdens de Giro di Kika is deze reep wel echt ideaal.

Nakd Sportrepen

Nákd Cocoa Orange
Simply yummy. Als een fabrikant dat op de verpakking van een reep zet, dan denk ik al snel ja ja. Toch zou ik deze cocoa orange reep van Nakd na het proeven zelf niet anders omschrijven. De reep bracht me terug naar mijn jeugd, toen ik nog een onsportief mollig meisje was. Het deed me namelijk denken aan PIMS van Lu – waarschijnlijk één van de redenen dat ik mollig was ;-). Voor wie niet (meer) weet wat PIMS zijn: dit zijn die zachte ronde koekjes met een laagje chocola, waarbij er tussen het laagje chocola en het koekje een laagje sinaasappelgelei zit. Nou, zo smaakt deze reep dus ook. Of misschien nog wel beter, want de sinaasappelsmaak is nog iets subtieler. Of zoals er op de verpakking staat: ‘A hint of natural orange flavouring’. De overige ingrediënten: dadels (40%), cashewnoten (40%), rozijnen (14%) en cacao (5%). That’s all!

Nákd Bakewell Tart
Iets minder uitgesproken, maar zeker niet minder lekker: de bakewell tart. De reep doet mij denken aan bitterkoekjes en dat is natuurlijk  nooit verkeerd 😉 Ook deze reep bestaat slechts uit dadels (49%), cashewnoten (35%) en rozijn (16%).

Mijn oordeel
Deze repen gaan absoluut mee naar Italië! Punt.