Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Rapha Women’s 100 Veluwe Edition

23 juli 2017 @ 09:30 - 17:00

Gratis
Rapha Womens 100

Na twee keer mee te hebben gefietst met de Rapha Women’s 100 in Den Haag en Amsterdam, heb ik dit jaar besloten dat ik zélf op pad ga met een groepje van maximaal 15 dames. ‘Mijn’ prachtige Veluwe ontbreekt al jaren tussen de startlocaties en het is tijd dat daar verandering in komt. Het is hier zó mooi en dat deel ik graag met jou. Op 23 juli neem ik jullie dan ook mee voor een rit van 100 kilometer, en terwijl wij dat doen fietsen er wereldwijd zo’n 8000 vrouwen ook een tocht van 100 kilometer. Hoe gaaf is dat!

De start van deze Rapha Women’s 100 Veluwe Edition is bij NH Hotel Sparrenhorst in Nunspeet. Je kunt hier parkeren en een kopje koffie drinken voor vertrek. We verzamelen om 09.30 uur naast de ingang van het hotel (of op het terras als daar plek is) en vertrekken na een korte uitleg dan stipt 10.00 uur. Is dit te vroeg voor je? Voor zo’n 100 euro kun je ook een tweepersoons hotelkamer boeken, inclusief zwembad, sauna en een goddelijk ontbijt. Daarnaast mag je op zondag vaak tot 17:00 uur uitchecken, zodat je na afloop nog even snel kunt douchen. (Klik hier om naar de website van het hotel te gaan.)

Helaas kan ik niet alle hoogtepunten laten zien, maar ik heb mijn best gedaan om er zoveel mogelijk in één route te proppen. Het grootste deel van de rit gaat over brede wegen. (Het blijft echter een zondag, dus bij drukte zal ik jullie vragen zoveel mogelijk te ritsen). Aan het begin van de rit fietsen we een stukje over een smaller, verhard bospad. Ik verwacht dat het hier dan nog niet zo druk is dat we niet naast elkaar kunnen fietsen, maar wees scherp. (En neem voor de scherpheid aan het eind van de rit eventueel een gelletje met caffeïne mee).

Na zo’n 10 kilometer komen we aan in Vierhouten, vanwaar we onze weg vervolgen langs de Stakenberg. We komen door een prachtig licht glooiend gebied met naaldbomen en heide. Hier gaat het hooguit 2% een beetje omhoog en weer naar beneden, maar dit kan er soms voor zorgen dat er mensen achterop raken. Denk jij dat jij degene bent die het op dit soort stukjes zwaar krijgt? Zorg dan dat je op de tweede of derde plek zit in de groep en laat je niet voorbij rijden.

Hierna fietsen we verder door bosgebied en kleine dorpjes als Garderen. Je zult hier regelmatig het bordje ‘n.o.z.’, ofwel ‘niet op zondag’, zien bij winkels en boerderijen die verse eieren etc. verkopen. Juist, we fietsen door de ‘bible belt’, en daardoor is het meestal heerlijk rustig op zondag ;-)

Na zo’n 45 kilometer komen we langs Radio Kootwijk, een immens gebouw dat me doet denken aan een bunker. Dit gebouw staat ook nog eens midden op een heideveld/zandvlakte, waardoor het extra reusachtig lijkt. Uiteraard kunnen we hier even kort stoppen voor een foto. De ‘grote’ stop komt echter vlak daarna, ongeveer op kilometer 53. Maar voordat we daar zijn, hebben we nog één grote hobbel te nemen. Het plaatsje waar we stoppen bij een pannenkoekenrestaurant heet namelijk niet voor niet ‘Hoog Soeren’. Gelukkig kijk je ook hier weer uit over prachtige natuur, waardoor je een beetje afleiding hebt. Bovenaan de heuvel wachten we op elkaar, waarna we samen naar het restaurant gaan voor een snelle lunch en plaspauze van ongeveer een half uurtje.

Tijdens de stop zal ik ook bij iedereen peilen hoe het ervoor staat. We hebben namelijk nog een pittig toetje op het programma staan, de ‘Knobbel’ in ’t Harde. Dit is een relatief lang klimmetje – voor zover dat hier kan – met maximaal 4% stijgingspercentage. Je kunt deze klim uiteraard weer in je eigen tempo te lijf gaan, want er wordt boven gewacht. (Ik zal zelf vermoedelijk ook niet als eerste boven zijn ;-) ).

Mocht je nu tijdens de lunch al merken dat het teveel voor je is, geef dit dan aan. Er is namelijk vlak vóór de knobbel – ongeveer op kilometer 75 – de mogelijkheid om af te slaan richting het hotel. Ik heb nu al een GPX bestand van de route beschikbaar voor op je fietsnavigatie, zodat je onderweg een beetje weet waar je aan toe bent en altijd de weg terug kunt vinden als het echt niet meer gaat. In principe gaan we wel voor het motto ‘Samen uit, samen thuis’. Dit betekent echter wel dat je al vóór je je aanmeldt eerlijk tegen jezelf moet zijn over de snelheid die je kunt halen. Daarnaast is het belangrijk dat je goed blijft eten en drinken. (Heb je hierover vragen of wil je wat tips, neem gerust contact met me op).

Aan het eind van de rit maken we nog een klein uitstapje naar het Veluwemeer, waar we nog één keer een groepsfoto zullen maken. Hierna gaan we – hopelijk met wind mee – langs de boerderijen terug naar het hotel, waar we samen nog een drankje ter afsluiting kunnen drinken.

Startlocatie: NH Sparrenhorst, Eperweg 46, 8072 DB Nunspeet
Start: 09:30 uur verzamelen, 10:00 uur vertrek
Afstand: 104 km (met shortcut terug naar het hotel op 75 km)
Snelheid: 23-24 gemiddeld
Max. aantal deelnemers: 15 (mocht er iemand uit de omgeving van Nunspeet na het lezen van dit bericht denken ‘leuk, ik wil ook wel een (snellere) groep leiden’, mail me dan gerust op kim@chickfietst.nl).

LET OP: Je kunt je alléén aanmelden via de website van Rapha i.v.m. het maximale aantal deelnemers. Klik hier om naar de website te gaan.

 

Gegevens

Datum:
23 juli 2017
Tijd:
09:30 - 17:00
Kosten:
Gratis
Website:
https://ti.to/rapha-europe/W100-Benelux

Organisator

Chickfietst
Telefoon:
0651106799
E-mail:
kim@chickfietst.nl
Website:
www.chickfietst.nl

Locatie

NH Sparrenhorst
Eperweg 46
Nunspeet,
+ Google Maps

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg chickfietst!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Back to Top
Enter your Infotext or Widgets here...
css.php

Schrijf je nu in voor de Chickfietst nieuwsbrief!

Schrijf je nu in voor de Chickfietst nieuwsbrief!