Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Team Chickfietst: BMX Clinic

16 september 2017 @ 09:30 - 11:30

| €15
BMX Nunspeet

Let op: je kunt je uiterlijk tot 15 augustus aanmelden voor deze clinic!

Na de eerste succesvolle BMX Clinic (lees hier het verslag) in maart, organiseer ik op 16 september deze clinic gewoon nog een keertje voor iedereen die er niet bij kon zijn. (En voor iedereen die na de eerste keer zo enthousiast is geworden, dat ze nog een keertje mee wil doen – ja, jij Nynke ;-) ). 

Niet alleen Olympisch Kampioen Elis Ligtlee begon haar fietscarrière op de bmx… Ook ik crosste een blauwe maandag fanatiek rond op zo’n klein fietsje! Hoewel ik na iets meer dan een jaar die fiets alweer in de wilgen hing na een sleutelbeenbreuk, pak ik het mountainbiken hierdoor wel een stuk makkelijker op nu. (Lees hier mijn uitgebreidere uitleg waarom zo’n bmx clinic ook superhandig is voor wielrenners en mountainbikers). Op zo’n klein fietsje moet je namelijk enorm wendbaar zijn en jij moet die fiets vertellen waar ‘ie naartoe moet. En het is gewoon ontzettend gaaf! Al is het maar om ook eens zoals Laura Smulders op zo’n startblok te hebben gestaan. En daarom organiseer ik in september voor de tweede keer een bmx clinic speciaal voor leden van Team Chickfietst op de baan waar het voor mij allemaal begon!

BMX Clinic

Op zaterdag 16 september gaat het gebeuren. Van 09.30 tot 11.30 uur kun jij je helemaal uitleven op een echte wedstrijdbaan, uiteraard onder begeleiding van een ervaren bmx’er. (Ik ken hem al vanaf het moment dat ik zelf aan bmx deed, dus hij doet het al heeeeel lang). De clinic gaat door bij minimaal 6 aanmeldingen. Er is plek voor maximaal 12 personen. Let op: na je aanmelding is het niet meer mogelijk om je af te melden.

Kledingtips

Tijdens de clinic maak je gebruik van een fiets en helm van de vereniging. Je dient zelf te zorgen voor platte schoenen, handschoenen, en gemakkelijk zittende kleding. De voorkeur gaat uit naar een spijkerbroek i.v.m. de beschermen bij vallen. Het is niet toegestaan om lycra (het materiaal van fietspakjes) te dragen i.v.m. de kans op lelijke wonden bij een val op de gralux baan.

Deelname aan de clinic is op eigen risico. De vereniging vraagt je op de dag van de clinic voor aanvang een risicoverklaring te tekenen.

Gegevens

Datum:
16 september 2017
Tijd:
09:30 - 11:30
Kosten:
€15
Website:
https://chickfietst.nl/winkel/chickfietst-events/team-chickfietst-bmx-clinic

Organisator

Locatie

FCC De Volharding
Sportlaan
Nunspeet, 8072 CA
+ Google Maps

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top
Enter your Infotext or Widgets here...
css.php

Schrijf je nu in voor de Chickfietst nieuwsbrief!

Schrijf je nu in voor de Chickfietst nieuwsbrief!