#allesopdefiets


Mijn nieuwe missie

 

Het belangrijkste doel bij de start in 2014 was het inspireren van andere vrouwen. Het begon allemaal met mijn deelname aan Tour for Life en Giro di Kika. Als beginnend wielrenster ontdekte ik wat je allemaal kunt op zo’n racefiets. Je kunt zoveel meer dan je denkt! Mijn racefiets gaf me de kracht om te dromen en dat gevoel wilde ik doorgeven aan andere vrouwen.

Na deze grote avonturen op de racefiets, begon ik in 2017 een nieuw avontuur. Ik fietste met bepakking door Portugal en wist dat ik daar oud wilde worden. Daarmee begon ook een nieuw hoofdstuk voor Chickfietst. In het jaar na mijn reis door Portugal werd het heel even stil op Chickfietst. Met onze nieuwe droom begon ook een nieuwe zoektocht naar alles wat we belangrijk vinden in het leven. Die droom zette dat leven even goed op zijn kop. Hoe konden we dat leven in Portugal gaan realiseren? En welke rol kon Chickfietst daarin spelen?

Zonder een duidelijke missie kan ik me niet met heel mijn hart inzetten voor Chickfietst. De wens om mijn fiets in te zetten voor een groter doel en daarmee anderen te inspireren was nog altijd sterk, maar de manier waarop was zó veranderd. Ineens leek het om iets heel anders te gaan. Vrouwenwielrennen en zelfs mijn racefiets waren niet bepaald meer ‘on top of my mind’. Ik had geen verhaal meer te vertellen, dacht ik, en Chickfietst kostte me eerder geld dan dat het mijn spaarpot voor Portugal vulde.

Maar toen ineens…. wist ik het! Voordat we überhaupt naar Portugal kunnen emigreren moet er nog heel veel gebeuren. Misschien duurt het nog wel tien jaar voor het zover is. Maar we nemen jullie graag mee in dit nieuwe avontuur (en in de tussentijd natuurlijk naar de mooiste plekjes om te fietsen in ons favoriete land). Door Chickfietst heb ik zoveel bijzondere mensen leren kennen. Mensen die dit blog volgen vanwege het persoonlijke verhaal en de inspiratie. (En dus niet alleen vrouwen en niet alleen wielrensters). Zoals bijvoorbeeld Antoinette Leenders, die mij laatst vroeg wanneer ik weer met een nieuwe challenge kwam. Ze vond de eerdere gezamenlijke uitdagingen op Chickfietst, #elkedageenuur en #100daysofcycling, zo inspirerend. Nou Antoinette, die nieuwe uitdaging heb ik gevonden!

Vanaf 2018 staat Chickfietst in het teken van #allesopdefiets. Onze Portugese droom kost vooral heel veel geld. Dat betekent dus meer verdienen (jaaaa, shoppen maar 😉 – check hier de Chickfietst webshop) en vooral ook minder uitgeven. En hoe kun je nu mooier geld besparen door alles op de fiets te doen! Ja, echt alles. Ik heb echt geen idee waar ik aan begin, maar ik vind het nu al leuk, haha…

Fiets je weer met me mee?

XXX Kim

PS Het vrouwenwielrennen’ zal altijd een speciaal plekje houden in mijn hart, daarom vind je op Chickfietst nog steeds de vrouwenfietsgroep finder en een overzicht van fietsevents voor vrouwen.